Territori i Sostenibilitat es reuneix amb els alcaldes de la Vall del Sió

Durant la sessió es defineix l'intinerari de la ruta cicloturística

Reunió telemàtica amb alcaldes i alcadesses
Reunió telemàtica amb alcaldes i alcadesses

DIMECRES 18 NOVEMBRE 2020

La Generalitat ha presentat als alcaldes i alcaldesses de la Segarra, l’Urgell i la Noguera, l’estudi de la ruta cicloturística de la Vall del Sió que ara està en fase de redacció.

L’estudi presenta un itinerari pensat per a bicicletes i vianants d’uns 70km que posa en valor el territori per on passa el riu i que abraça una quinzena de municipis.

El recorregut previst travessarà zones boscoses o agrícoles de gran valor paisatgístic, i també oferirà una visió privilegiada de l'entorn més llunyà, amb vistes de les muntanyes pirinenques i de tota la zona agrícola de les tres comarques. A més, pretén facilitar un nou model en bicicleta, en combinació amb el mode ferroviari; així, es plantegen els extrems de la ruta a les estacions ferroviàries de Sant Guim de Freixenet i Balaguer. Així mateix, aquest projecte vol buscar sinergies amb altres itineraris com la ruta de les Valls, la ruta de les Peixeres, i la ruta dels Castells.

La nova ruta, també contribuirà a conformar una xarxa de rutes cicloturístiques a Catalunya, mitjançant la seva connexió amb la ruta Intercatalunya, de Lleida a Girona, actualment en desenvolupament, i ja en servei en el tram Lleida – Cervera. A les comarques lleidatanes, a més, el Departament també està treballant en la ruta dels Llacs, de Lleida a la Pobla de Segur.

 

En aquests moments, el departament de Territori i Sostenibilitat està enllestint una proposta de traçat que consensuarà amb els municipis implicats. Els principals criteris en el disseny d'aquesta ruta són: l'aprofitament de vies verdes o camins pedalables ja existents i degudament senyalitzats; l'aprofitament de camins rurals o forestals en servei, fora de les àrees urbanes i de les gran vies de comunicació i l'aprofitament de tram de carreteres, on no s'ha trobat alternativa, una intensitat de trànsit inferior a 500 vehicles diaris. L'estudi preveu la possibilitat de desenvolupar aquesta ruta per fases.

Un cop definit el traçat, es documentaran les característiques físiques de la ruta plantejada (perfil longitudinal, tipologia i estat del paviment, obres de drenatge i de fàbrica incloses a l'itinerari, entre d'altres aspectes), i es definirà una proposta d'actuacions, fonamentalment senyalització, punts de descans i resolució de punts de discontinuïtat, inclosa la seva valoració econòmica.

 

 

 

 

 

Galeria d'imatges