Visita d'obres al Centre d'Atenció Primària

L'ampliació del CAP d'Agramunt serà una realitat a finals del mes d'abril

La consellera de Salut Alba Bergès visita les obres d'ampliació del CAP d'Agramunt
La consellera de Salut Alba Bergès visita les obres d'ampliació del CAP d'Agramunt

DIVENDRES 05 ABRIL 2019

La consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergès, ha visitat aquesta tarda les obres d’ampliació del Centre d’Atenció Primària d’Agramunt. L’han acompanyat l’alcalde d'Agramunt Bernat Solé, la vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida Rosa Pujol, el conseller comarcal Antonio Farré en representació del Consell Comarcal de l’Urgell, regidors del consistori, membres de la Diputació de Lleida, el cap d’obres i l'equip directiu i tècnic del CAP.

Les obres de la segona fase d'ampliació del CAP d'Agramunt van començar al 2011 i es finalitzaran a finals d’aquest mes abril. Amb l'ampliació s’adaptaran els serveis del CAP a les necessitats actuals de la població. S’ampliarà la superfície total, es crearan nous espais com sales polivalents per fer sessions de grup, es milloraran les instal·lacions del servei d’emergències i es facilitarà l’accés a la planta superior amb la instal·lació d’un ascensor.

Unes obres aturades des de l’any 2011

L’any 1993, el que havia estat el consultori mèdic d’Agramunt va convertir-se en l’actual Centre d’Assistència Primària, dotant l’equipament de més espai i serveis. El temps va requerir una ampliació de l’edifici i, per aquest motiu, entre l’any 2010 i 2011 va dur-se a terme la primera fase d’aquesta ampliació, quedant però sense ús per restriccions pressupostàries del govern de la Generalitat. Durant aquests anys aquests nous espais no s’utilitzaven i, per altra banda, s’habilitava un mòdul prefabricat a l’exterior per donar solució a la manca d’espai de l’equipament. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament d’Agramunt s’han dut a terme nombroses reunions amb les diferents administracions supramunicipals fins que l’any 2017 s’aconsegueix que la fase que hauria de permetre donar ús a aquests nous espais sigui inclosa a la comissió bilateral entre el Departament de Salut del Govern de la Generalitat i la Diputació de Lleida.

A principis del 2017 es va signar l'acord i d'aquesta manera, es va tirar endavant les obres d’ampliació sufragades per la Diputació de Lleida, que ha finançat 603.000€ i per l'ICS que n'ha aportat 30.000€.

Durant la seva estada Vergès també va visitar la sala de plens de l'Ajuntament on va signar el llibre d'honor.

Galeria d'imatges