XV Gimcana Lingüística de l’Urgell

Sis centres de secundària de la comarca participen en aquesta edició

XV Gimcana lingüística Urgell
XV Gimcana lingüística Urgell

DIVENDRES 03 MAIG 2019

L'INS Ribera del Sió d'Agramunt va participar ahir al matí a la final de la Gimcana Lingüística de l'Urgell que es va fer al Teatre Ateneu de Tàrrega.

Conjuntament amb l'equip agramuntí els altres equips finalistes dels centres de secundària de l'Urgell eren: l'INS Lo Pla d'Urgell de Bellpuig, INS Manuel de Pedrolo, Escola Pia, Col·legi Sant Josep i INS Alfons Costafreda de Tàrrega. Els participants van haver de superar diverses proves de barbarismes, refranys, frases fetes, sinònims, ortografia, entre altres. L'equip guanyador d'aquesta edició va ser l'INS Alfons Costafreda.

El públic va ser els alumnes de 2n d'ESO que van participar a la fase semifinal duta a terme als mateixos centres al llarg de quatre setmanes. Prop de 300 alumnes de la comarca han hagut  de superar un conjunt de proves i exercicis eliminatoris elaborats pel Servei Comarcal de Català.

La Gimcana Lingüística, forma part del Programa de Suport a l'Educació, i està organitzada pel Consell Comarcal de l'Urgell, el Consorci per a la Normalització Lingüística i el Servei Educatiu de l'Urgell, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tàrrega.