Actualitat

ARRENCA LA DESENA EDICIÓ DEL CURS ART I TERRITORI A AGRAMUNT

Amb un projecte col·laboratiu a càrrec de l’artista Erik Schmitz

DIJOUS 04 JULIOL 2024

Aquest matí s’ha inaugurat la desena edició del curs d’estiu Art i Territori, que es farà a Agramunt fins aquest dissabte sota el paraigües de la Universitat de Lleida.

L’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez, ha donat la benvinguda a l’alumnat en aquesta desena edició recordant les persones que van impulsar el curs i n’ha destacat la capacitat de generar noves sinergies que permeten presentar propostes innovadores i atractives. L’alcaldessa ha estat acompanyada per la regidora de Cultura, Amanda Cardona, el director de l’escola d’Art Ondara, Xavier Brufau, la presidenta de la Fundació Guinovart, Maria Guinovart, el director de Lo Pardal, Pau Minguet, i la coordinadora del curs, Maria Codorniu.

La primera sessió de la jornada ha anat a càrrec de Maria Guinovart, que ha fet un repàs als 30 anys de l’Espai Guinovart, aprofitant que la inauguració s’ha dut a terme en aquest espai. Posteriorment, l’artista Erik Schmitz ha impartit un taller de creació col·laborativa d’una instal·lació comestible a partir de les oblees de pa d’àngel que s’usen per cobrir el torró d’Agramunt. Una activitat que també ha comptat amb la col·laboració del xef i artista Xavi Moron, que s’hi ha sumat usant, en aquest cas, el torró d’Agramunt, com a matèria primera. Moron impartirà un taller demà.

En aquesta edició, l’eix temàtic és el [En]Blanc i es treballaran diverses disciplines artístiques a partir dels blancs del nostre entorn, com la boira, el pa d’àngel del torró d’Agramunt o la farina del cereal conreat al camp, però també des d’aproximacions més conceptuals com el blanc sobre negre, la no visió, el food design, instal·lacions escultòriques o l’origami.  

El curs d’Art i Territori és un curs presencial i la seva finalitat és potenciar la creativitat a través de la pràctica artística. Un espai conjunt d’aprenentatge, col·laboratiu i pensat per gaudir d’experiències artístiques en un context rural. Els tallers estan oberts a tots els públics de més de 18 anys i no cal tenir coneixements previs ni dots artístiques o un grau universitari.