Actualitat

Oberta la matrícula d'Art i Territori 2022

Les fibres vegetals, eix central del curs

Imatge d'una de les intervencions artístiques realitzades en l'edició de 2021
Imatge d'una de les intervencions artístiques realitzades en l'edició de 2021

DIJOUS 12 MAIG 2022

La Universitat de Lleida ha obert les inscripcions del curs Art i Territori, inclòs en les activitats formatives de la Universitat d'Estiu i que es farà a Agramunt els dies 7, 8 i 9 de juliol.

Enguany, l'eix temàtic del curs seran les fibres vegetals, que al llarg dels segles, han estat presents en la vida quotidiana durant la nostra evolució cultural i progrés econòmic. Les fibres vegetals s’extrauen de les llavors, tiges, fulles, fruits i arrels, i es processen per obtenir productes d’aplicacions diverses. Els nostres avantpassats van aprendre a treure profit de la vegetació que els envoltava per fer cordills, sirgues, cabassos, cistells, estris, alforges, canyissos, pèrgoles...

El curs, per tant, convida als participants a descobrir els usos d'aquesta matèria tan quotidiana i que es troba en el nostre entorn a través de xerrades, tallers i projectes comunitaris.

L'equip docent estarà integrat per Julia de la Cal (artista i dissenyadora), Núria Costa Balasch (artista i economista), Glòria Jové Monclús (UdL), Joan M. Minguet Batllori (escriptor) i Pau Minguet Sánchez (Fundació Privada Guillem Viladot).

Les inscripcions ja es poden formalitzar a través de la Universitat de Lleida: https://www.udl.cat/ca/serveis/estiu/Cursos/agramunt/