Escenografia "Poema de l'home" de Guillem Viladot al claustre de la Seu Vella

El dijous 28 d'abril està prevista la inauguració de l'escenografia del "Poema de l'home" de Guillem Viladot instal·lada a la galeria sud-est del claustre de la Seu Vella de Lleida.

La instal·lació artística està emmarcada en la programació d'activitats que es duran a terme al llarg d'aquest any 2022 per commemorar el centenari del naixement de l'escriptor i poeta visual agramuntí.

El projecte parteix de la lectura del “Poema de l’Home”  de Guillem Viladot, a partir del recorregut processional per les galeries del Claustre de la Seu Vella. Es parteix de la “Poesia Concreta” per dibuixar un “Poema Arquitectònic”. Les lletres de l’Alfabet del Poema de l’Home de Viladot A/Z, s’intercalaran amb els arcs i columnes gòtiques del claustre, establint un diàleg espaial amb l’interior i l’exterior, i un diàleg dual entre l’escala humana i l’escala divina/monumental.

L'escenografia efímera, és obra de l'arquitecte Jaume Farreny i restarà exposada al llarg de la galeria sud-est del claustre, des del dijous 28 d'abril fins el diumenge 3 de juliol.

El projecte s’enriquirà amb un programa paral·lel de conferències dels àmbits de l’Arquitectura, l’Art, la Poesia i la Història.

La mostra està promoguda per la Demarcació de Lleida del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i la Fundació Guillem Viladot “Lo Pardal”. Hi col·laboren el Consorci del Turó de la Seu VElla, el Centre Obert d'Arquitectura i Mas Blanch i Jové.

L'actes es farà a la set de la tarda al clauste de la Seu Vella de Lleida.

Galeria d'imatges

Viladot Seu Vella
Claustre de la Seu Vella (Lleida)
  • Quan 28/04/2022 de 19:00 a 20:00
  • On Claustre de la Seu Vella (Lleida)
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal