Inauguració exposició "Paisatge Viladot"

En el marc de la commemoració de l'Any Guillem Viladot, i en el marc del centenari del seu naixement, el Museu de la Vida Rural i Lo Pardal inauguraran una exposició que mostrarà l’ús del paisatge agramuntí en la seva obra: Paisatge Viladot.

Per fer-ho, l'exposició es centra en la producció més plàstica del poeta de Riella. Una obra plàstica que, segons el mateix autor, no va deixar mai de ser una producció poètica. És a dir, poemes que en molts casos guanyaven volum gràcies als objectes que contenien. Des d'aquesta perspectiva, i tot fent un repàs de la seva trajectòria, s'hi troben quatre maneres en què Viladot ha representat o inclòs el paisatge riberenc dins de les seves produccions més plàstiques.

Viladot (Agramunt 1922 – Barcelona 1999) no només va ser un escriptor prolífic sinó, també, un creador polifacètic que va festejar i excel·lir en múltiples llenguatges artístics: el poètic, el literari, l'experimental, el periodístic o el plàstic.

L’acte d’inauguració es farà el dissabte 16 de juliol a les 12 h i comptarà amb Josep Bertran, comissari de l’exposició; Pau Minguet, director de Lo Pardal; Aida Morgades, 1a tinent d’alcalde de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí; Enric Mercadé, regidor de comerç, cultura, festes i tecnologies de la informació de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí; Sílvia Fernández, alcadessa d’Agramunt; i Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural. 

L'exposició es podrà visitar fins al 25 de setembre al Museu de la Vida Rural.

Fitxers adjunts

Museu de la Vida Rural
  • Quan 16/07/2022 de 12:00 a 13:30
  • On Museu de la Vida Rural
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal