SIMPOSI VILADOT

La Càtedra Màrius Torres de la Universitat de Lleida i Lo Pardal Fundació Privada, organitzen un Simposi monogràfic per contribuir als actes de celebració del centenari del naixement de l’escriptor agramuntí Guillem Viladot.

L’objectiu d’aquest esdeveniment és doble: actuar d’altaveu difusor de la figura i l’obra de Viladot, especialment en els aspectes més desatesos, d’una banda, i atiar la investigació sobre la seva vida i el seu llegat, de l’altra.

El Simposi es desenvoluparà en dues jornades que reuniran temàtiques diverses. La primera tindrà lloc el 28 d’octubre a la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida i aplegarà les participacions i les activitats de tall més acadèmic, amb ponències i intervencions enfocades en els vessants més literaris i tècnics de G.V., com ara la poesia –en les seves variades manifestacions–, la narrativa, l’assaig periodístic, la literatura infantil i juvenil, etc., i també en el ressò de la seva obra en la poesia catalana i espanyola dels anys 60 i 70 i en la seva ulterior projecció a través de la traducció.

La segona jornada se celebrarà el 28 d’octubre a Agramunt, a les dependències de la Fundació Guillem Viladot, de Lo Pardal i de l’Ajuntament de la vila, i tindrà un to més divulgatiu, centrat en l’aspecte humà de l’escriptor i en les seves relacions amb l’art i els artistes plàstics.

Jaume Pont (president honorífic), Julián Acebrón, Josep Camps, Salvador Escudé, Enric Falguera, Imma Farré, Meritxell Guimet, Jordi Malé, Pau Minguet,  Margarida Prats  i Joan Ramon Veny, són l’equip de persones que han format el comitè organitzador de la Simposi Viladot.

Lleida
  • Quan 27/10/2022 de 09:00 a 20:00
  • On Lleida
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal