Agramunt acull la primera residència de creació Lo Niu

Quatre artistes treballaran tot el mes d’agost a Lo Pardal en projectes de diferents disciplines

Els quatre artistes participants a la primera residència de creació Lo Niu
Els quatre artistes participants a la primera residència de creació Lo Niu

DIJOUS 18 AGOST 2022

Agramunt acull, des del passat dilluns 15 d’agost, la primera residència de creació Lo Niu organitzada per Lo Pardal- Fundació Guillem Viladot i l’Ajuntament d’Agramunt, amb la coordinació de l’artista argentí Diego Rey, i la col·laboració d'Òmnium Segarra- Urgell, l'empresa Rotecna, Cal Carreter, la Institució de les Lletres Catalanes i l'Institut d'Estudis Ilerdencs.

En aquesta primera edició s’han seleccionat tres projectes molt diferents que treballaran Viladot des de les seves disciplines: Jo, poema d’Alba Sánchez-Fortún i Laia Rausi;  La poesía escondida y el juego nuevo de Luis Abadi, i  Històries de la incomunicació de Joan Codina. Tots ells fruit del resultat de la convocatòria internacional que es va fer durant els mesos de gener a abril d’aquest any.

Durant la residència, els artistes participants desenvoluparan la seva activitat a Lo Pardal, que es transformarà en un taller on tothom que ho vulgui podrà anar veient l’evolució dels diferents projectes. Està previst que el dia 25 d’agost a les set de la tarda a Lo Pardal, en un acte obert a tothom, els artistes residents explicaran en detall els seus projectes i també el seu procés de creació.

El resultat de tot aquest treball, que finalitzarà al mes de setembre, es podrà veure en una exposició que es farà al mes d’octubre, coincidint amb la Fira del torró i de la xocolata a la pedra. A més, i gràcies a la col·laboració de la Fundació Joan Brossa Centre de les Arts lliures, s’editarà un llibre on quedaran recollides les seves experiències i on es mostraran diversos conceptes transversals dels processos creatius realitzats.

 

Projectes seleccionats

Jo, Poema. Identitat · empremta · paraula, d‘Alba Sánchez - Fortún y Laia Rausi. Es tracta d’un projecte artístic a camí entre la poesia objectual, lescultura i la joieria contemporània

Històries de la incomunicació de Joan Codina. Es una reinterpretació dels 29 poemes que recull el llibre Poemes de la incomunicació (Guillem Viladot, 1970) utilitzant el  llenguatge del còmic..

La poesía escondida y el juego nuevo de Luis Abadi. Un projecte que buscarà la poesia visual amagada a Agramunt, en texts escrits en murs, al terra, en cartells o altres espais públics.