Endavant amb el centenari de Guillem Viladot

DIMARTS 04 GENER 2022

El passat 21 de desembre de 2021 es va fer públic l’acord de Govern de la Generalitat de Catalunya que determinava quins havien de ser els esdeveniments i les personalitats objecte de commemoració oficial el pròxim any 2022, entre les quals el centenari del naixement de Guillem Viladot no hi constava, tot i haver-se fet des de l’Ajuntament d’Agramunt i la Fundació Guillem Viladot totes les gestions, tràmits i reunions corresponents per a formular-ne la petició.

Arran d’això ha sorgit la Plataforma de suport al centenari Viladot que, a través d’un manifest, reivindica la figura de Guillem Viladot i, alhora, demana que la Generalitat reconsideri la inclusió de Viladot en el conjunt de commemoracions oficials del govern per la importància de la seva trajectòria creativa i, alhora, per ser una figura cabdal de les terres de Ponent.

Manifest https://forms.gle/d4WWCUxXUp5WqR3R8

Per la seva banda, el Departament de Cultura de la Generalitat ha fet arribar a l’Ajuntament i ha fet públic una nota de premsa on explicita en què consistirà la seva col·laboració durant el centenari. Desitgem que aquesta commemoració es tradueixi en una implicació veritable, més enllà de les col·laboracions anuals que rebem a través de subvencions, i tant necessària per la supervivència de Lo Pardal.

Ndp del Departament de Cultura

Com Ajuntament d’Agramunt volem manifestar que és evident que després de tota la feina que s’ha dut a terme des de Lo Pardal i la Regidoria de Cultura, amb la implicació de moltíssimes associacions i entitats de la nostra vila, museus, institucions, editorials, persones a títol individual,... es va rebre amb decepció la resolució de les commemoracions del govern. Ens consta que des dels Serveis Territorials de Cultura i des de la Delegació del Govern a Lleida, s’ha lluitat perquè el centenari figurés entre aquestes commemoracions. Però no n’hi ha hagut prou, una vegada més.

Ara, però, ja hi som immersos i iniciem, amb moltes ganes i amb molta feina per endavant, aquest centenari tan esperat, intentant unir esforços i acollint de bon grat qualsevol col·laboració. Serà en acabar quan podrem fer balanç i valorar la implicació de les institucions més enllà de les declaracions d’intencions.

Així doncs, endavant amb el CENTENARI GUILLEM VILADOT!!