"Guillem Viladot i els creadors de Ponent"

La mostra itinerant es podrà veure en diferents poblacions de Lleida

Inauguració de l'exposició "Guillem Viladot i els creadors de Ponent”
Inauguració de l'exposició "Guillem Viladot i els creadors de Ponent”

DIVENDRES 30 SETEMBRE 2022

La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran ha inaugurat aquest vespre al Museu Tàrrega Urgell,  l’exposició itinerant “Guillem Viladot i els creadors de Ponent”, i es suma així als actes de commemoració del centenari del naixement de l'artista agramuntí.

La mostra amb una cinquantena d'obres  posa de relleu les connexions de Guillem Viladot amb altres referents del món de l’art i la cultura a les comarques lleidatanes. El punt de partida és la polifacètica figura de Guillem Viladot i, partir d'aquí, explica les relacions que l'artista va establir amb creadors lleidatans de diverses disciplines com Leandre Cristòfol, Josep Iglésias del Marquet, Lluís Trepat, Josep Vallverdú, Daniel Gelabert, Albert Coma Estadella, Josep Guinovart o Manuel de Pedrolo. Una explicació de l’ebullició cultural que hi va haver a la Lleida de postguerra, i de com Viladot i els seus coetanis, fent pinya, van anar conquerint espais culturals i tornant a projectar feixos de claror en la penombra més opaca que havia originat el franquisme.

Tàrrega acollirà l'exposició fins al proper 27 de novembre, i posteriorment, recorrerà diferents espais fins al 2024 com el Museu de Cervera, el Museu de la Noguera, l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu o el Museu de Lleida. També viatjarà fins a Agramunt, poble natal de Viladot, on s'exhibirà a Lo Pardal.

 

Galeria d'imatges