L'INS Ribera del Sió d'Agramunt crea el seu propi Paraulògic

Amb aquesta iniciativa el centre se suma a l'Any Viladot

DILLUNS 21 FEBRER 2022

L'Institut Ribera del Sió d'Agramunt s'ha sumat al centenari a l'Any Viladot amb el seu propi Paraulògic, una iniciativa pensada per tal que els alumnes coneguin la figura de l'artista agramuntí Guillem Viladot gràcies a aquest joc lingüístic. Després que el creador del joc hagi cedit els drets a l'institut, el centre educatiu ha creat dues versions del joc, una interactiva i una altra física. Com ha explicat la directora de l'institut, Gemma Badia, la part interactiva està oberta a tota la ciutadania a través de la pàgina web del centre. Es tracta d'una combinació on la lletra T és la lletra central.

A més, també han creat una versió física del joc pels alumnes: "Amb la O central hem fet un joc titulat ‘Paraulògic INSIÓ'. El tenim penjat a la paret del centre i és on juguen els nostres alumnes. Hem preparat un concurs entre classes, amb 5 categories per nivells".


El Paraulogic és un joc lingüístic que consisteix en crear paraules mitjançant la combinació de lletres. En el cas de l'institut d'Agramunt, utilitza les set lletres del cognom de l'artista visual per tal que es puguin combinar per fer noves paraules. De fet, es calcula que hi ha un total de 138 combinacions possibles.


El resultat de tots els mots es publicarà a la pàgina web el 26 d'abril, dia del naixement de Guillem Viladot.