Simposi Viladot a Lleida

Primera jornada del monogràfic sobre Viladot

Simposi Viladot a la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida
Simposi Viladot a la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida

DIVENDRES 28 OCTUBRE 2022

La Càtedra Màrius Torres de la Universitat de Lleida i Lo Pardal Fundació Privada, ha organitzat un Simposi monogràfic per contribuir als actes de celebració del centenari del naixement de l’escriptor agramuntí Guillem Viladot.

El Simposi es desenvoluparà en dues jornades. La primera va tenir lloc ahir a la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida i ha comptat amb les participacions i les activitats de tall més acadèmic, amb ponències i intervencions enfocades en els vessants més literaris i tècnics de Guillem Viladot. 

Van realitzar les seves ponències, professionals com Josep Vallverdú (El meu G.V.), Jaume Pont (À rebours: Guillem Viladot, poesia i poètica), Margalida Pons (El soroll visual a la poesia de G.V.), Joan Ramon Veny (L'art del sonet en G.V.), Pau Minguet (El segell "Lo Pardsl", col·lecció de llibres de poesia experimental), Joan Puig (G.V. i el memorialisme), Francesc Foguet (L'article periodístic de G.V.), Francesco Ardolino (Reflexions entorn de la narrativa de G.V.), Enric Falguera (La narrativa infantil i juvenil de G.V.), Manuel Guerrero (G.V, Leandre Cristòfol i la poesia experimental catalana), Glòria Bordins (La correspondència entre G.V. i Felipe Boso: creació, concepció i crítica de G.V. sobre la poesia concreta), Teresa Ibars (El llegat de G.V. a la Fundació), Rodolgo Gonzàlez (Presentació de la mostra bibliogràfica de materials viladotians de les Biblioteques de la Udl) i Louise Johnson (Exportar G.V. al món anglosaxó).