El municipi

Història i Patrimoni

Enmig de la vall del Sió, entre la Serra d'Almenara i la de Montclar, travessada pel riu Sió, s'aixeca la vila d'Agramunt. D'origen medieval, Agramunt fou des de la conquesta cristiana fins a la fi del comtat d'Urgell la capital econòmica del Comtat d'Urgell. No és d'estranyar, doncs, l'existència d'una església imponent al centre de la vila o de l'antic castell comtal, que fou residència temporal dels comtes d'Urgell.

Situació del municipi

La vila d'Agramunt és el centre geogràfic i la població capdavantera de la Ribera del Sió, una comarca natural situada en el punt de confluència de l'Urgell, la Segarra i la Noguera.

Turisme Agramunt

La vila d'Agramunt destaca pel seu patrimoni artístic i cultural. A través de l'Oficina de Turisme, l'Ajuntament d'Agramunt ha posat en marxa un espai digital on les persones poden descobrir els nombrosos atractius turístics del municipi.

Els pobles del municipi

El municipi d'Agramunt és format per la vila i sis pobles més: Mafet, Almenara Alta, La Donzell, Montclar, Rocabertí i les Puelles. Els quatre darrers constituïen l'antic municipi de la Donzell que fou incorporat al d'Agramunt en dues etapes: l'any 1967 les Puelles i el 1970 Montclar, La Donzell i Rocabertí.