Les nostres rutes

La ruta de l'Aigua

Descobreix la importància de l'aigua a Agramunt a través d'un recorregut pels seus elements patrimonials més emblemàtics.

Punts a visitara Agramunt: Pou del Gel -Cisterna del Convent-Safarejos -Canal d’Urgell -Dipòsit de l’aigua de Turó del Castell -Pont de ferro -Pont romànic -Passeig del Sió -Plaça del Pou.

Punts a visitar als pobles del municipi:Bassa de Puelles, Mina de Montclar i dipòsit d’aigua de la Donzell.

Per accedir al Pou de Gel i a la Cisterna del Convent cal concertar-ho amb l’Oficina de Turisme (973 391 089)

La ruta de l’aigua

L’aigua ha estat des de l’inici dels temps, un dels elements més importants i necessaris per a la vida de plantes, animals i persones, en definitiva per a la vida en el nostre planeta.

El nostre territori ha estat històricament i també a dia d’avui, terra de secà. Tot i això, tenim l’aigua ben present a la nostra vila. El riu Sió, dona vida a tota la ribera que duu el seu nom, de la qual Agramunt n’és la capital.

Al voltant de l’aigua, al llarg dels segles, s’han construït diversos edificis amb diferents usos, tots ells enfocats en l’aigua com a element necessari per al seu correcte funcionament. Des del Pont Romànic fins al relativament recent dipòsit del turó del Castell,

Aquesta ruta engloba diferents construccions que al llarg de la història agramuntina, s’han construït per a poder utilitzar l’aigua o vinculades amb ella. La ruta esta pensada per fer-la lliurement, però tenint en compte els accessos a les dues construccions subterrànies.

    • El Canal d'Urgell al seu pas per Agramunt. Fotografia: Carles Fortuny
    • canal_urgell-7280.jpg
    • El Canal d'Urgell al seu pas per Agramunt. Fotografia: Carles Fortuny