Actualitat

AGRAMUNT S’OMPLE DE VISITANTS PER GAUDIR DE LA 34a FIRA DEL TORRÓ I LA XOCOLATA A LA PEDRA

Els espais d’activitats, amb degustacions, tallers i ponències al voltant del torró i la xocolata a la pedra, han estat un dels grans centres d’atenció

DIUMENGE 08 OCTUBRE 2023

Agramunt s’ha convertit aquest cap de setmana en punt de trobada dels amants del torró i la xocolata amb la 34a Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra. Tant dissabte com diumenge, milers de visitants han omplert el recinte firal i el centre històric i també tots els espais d’activitats que han comptat amb sessions de cuina en directe i tasts a càrrec de reconeguts professionals de la cuina dolça i productors artesans.


Tamara Lombardo, directora de la fira, ha destacat que un any més 'ha estat tot un èxit pel que fa a volum de visitants' i que 'les bones temperatures també han fet augmentar el públic'. La calor d'aquest cap de setmana 'també ha tingut una contrapartida pels torronaires, ja que les altes temperatures no són bones amigues del torró'. Lombardo ha destacat que 'ens posarem a treballar immediatament amb els torronaires per trobar solucions pels pròxims anys i que la calor no sigui un problema'. Pel que fa a les activitats, Lombardo destaca que 'han estat totes plenes i que la resposta dels visitants és molt bona'. També ha remarcat que la nova Aula de la Xocolata i el Vi, dins l’Espai Guinovart, ‘tot i ser la més jove, ja es pot considerar plenament consolidada' i assegura que 'continuarem apostant fermament per ella i també pel nou format de l'Aula del Tast'.


L’Aula del Gust, l’Aula del Tast i l’Aula de la Xocolata i el Vi, s’han omplert amb sessions de cuina en directe amb reconeguts professionals, presentacions de les novetats dels torronaires d’Agramunt, tasts guiats de productes artesans de proximitat presents a la fira i tasts que han combinat xocolates d’Agramunt amb vins de la DO Costers del Segre.


A l’Aula del Gust aquest diumenge, hi han fet ponències amb tast: Alfredo Machado, del grup de pastissers d'Albert Adrià, que ha parlat de creativitat i Xocolates Jolonch; Àngel&Lluch ha ofert un maridatge dels seus torrons amb vins de la DO Pla de Bages, un tast guiat pel sommelier David Seijas; Jordi Farrés, director de programes dolços del CIB i I+D de Virginias, amb Joan Santacreu, de Virginias, han presentat les seves postres de Nadal; i Miquel Guarro, director de pastisseria de Hoffman ha elaborat diverses receptes amb el torró com a ingredient.

L’Aula de Tast s’ha omplert amb els tasts i maridatges d’oli artesanal de Molí la Vansa; productes de Menorca amb vins i caves de Cellers Maset i S'Oratge; torrons d'autor i vins amb Torrons Fèlix i Celler Matallonga; un tast amb Mels Alemany; i un de formatges artesans Sinyó de Miravet amb vins del Celler del Montsec.

A l’Aula de la Xocolata i el Vi ha estat el torn del Forn Camats i Celler Matallonga amb un tast de dolços amb xocolata i vins ecològics; xocolates Aynouse; i, amb la DO Costers del Segre s’han maridarat xocolates i vins d’altitud amb Torrons Roig; Torrons Vicens amb les xocolates by Albert Adrià i vins km0; i xocolates i torrons de Virginias amb vins negres. No hi han faltat de nou tallers pels més petits, la cuita o l'activitat gastronòmica i musical amb Les Foodgonetes.