Actualitat

AGRAMUNT VIU UNA PRIMERA JORNADA DE RETROBAMENT I IL·LUSIÓ A LA FIRA DEL TORRÓ I LA XOCOLATA A LA PEDRA

Torna la normalitat en aquesta nova edició amb un programa ple d’activitats, novetats dels torronaires i ponents del més gran nivell del món del dolç

DISSABTE 09 OCTUBRE 2021

Agramunt viu una primera jornada de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra amb moltes ganes de retrobament i plena d’il·lusió, després de què
s’anul·lés l’edició de 2020 degut a la pandèmia. L’Hble. Sra. Laura Vilagrà, consellera de la Presidència, ha inaugurat la 32a Fira, tot destacant que “Agramunt és una marca reconeguda internacionalment, una de les grans ambaixadores de Catalunya, i una de les millors cartes de presentació que té el nostre país al món”.


En el seu torn, l’Alcaldessa d’Agramunt, l’Il·lma. Sra. Sílvia Fernàndez, ha assenyalat que “Un dels millors aparadors que tenim els agramuntins i agramuntines és justament la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra”, subratllant que “els visitants trobaran una Fira molt similar a la de les edicions anteriors i amb les restriccions necessàries”. En aquest sentit, la directora de la Fira, la Sra. Tamara Lombardo, ha remarcat “la gran feina que s’ha fet des de l’Ajuntament, els torronaires i tot el poble d’Agramunt per fer aquesta edició més especial”.


Ja des de primera hora del matí, a l’Aula del Gust s’han exhaurit totes les places disponibles, aquest any amb reducció d’aforament, que permetien tastar les creacions de grans professionals de la gastronomia com l’Albert Adrià, que ha presentat les novetats de Xocolates Jolonch. La pastissera Ester Roelas ha avançat els torrons d’autora que mostrarà en un dels seus propers cursos online; el xef pastisser David Gil ha introduït les noves creacions de Torrons Vicens mentre cuinava també postres amb els torrons més clàssics de la marca; i el carismàtic Arnau París, guanyador de Masterchef 2021, ha mostrat com cuinar de forma fàcil a casa amb torrons Virginias.

Tanmateix, a l’Aula del Tast, que també ha omplert totes les sessions, s’han pogut degustar alguns dels productes artesanals de proximitat que s’exposen al Pavelló Agroalimentari de la Fira, com ara vins, formatges i cacaus.


El concert del músic Joan Rovira a l’Espai de les Foodgonetes, on durant tot el dia s’ha pogut gaudir d’actuacions en directe i de la gastronomia dels foodtrucks, ha servit de colofó d’una jornada marcada pel retrobament.