Actualitat

Nou Menestral Torronaire

Àngel Velasco Pérez, de Torrons Vicens, va ser nomenat Menestral Torronaire durant la XXXII edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra

DIUMENGE 10 OCTUBRE 2021

Els Menestrals del Torró d'Agramunt compten des de l'octubre de 2021, coincidint amb la 32a edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, amb un nou menestral, Àngel Velasco Pérez, propietari de Torrons Vicens.

Els Menestrals

El mes d’octubre de l’any 2000, els torronaires de la vila, van fundar la institució artesana dels Menestrals del Torró d’Agramunt.  La institució va acordar comprometre’s a complir les normes i els requisits que han mantingut durant generacions els experts torronaires d’Agramunt de les quals són dignes descendents i successors.

Els Menestrals del torró, compromesos en continuar la tradició torronaire, es vesteixen amb la vestimenta distintiva dels antics torronaires: camisola negra de menestral i gorra musca d’antic torronaire. Una indumentària amb la qual es vestiran els menestrals en tots aquells actes solemnes que duguin a terme.

L’any 2000, en el transcurs del sopar de la fira d’aquell any, els Menestrals del Torró Àngel Lluch, Lluís Roig, Fèlix Valero i Ramon Vicens van proposar nomenar anualment un Torronaire d’Honor d’Agramunt i van exposar els requisits que hauria de complir la persona nomenada.

Des de la constitució dels Menestrals del Torró d’Agramunt fins a l’actualitat, han estat sempre les mateixes persones qui han obtingut la distinció de menestral.

L’any 2009, el títol de Torronaire d’Honor es va atorgar a títol pòstum al mestre torronaire Àngel Lluch i Jou, traspassat aquest mateix any. El seu fill Àngel Lluch i Berengueres fou nomenat Menestral del Torró d’Agramunt, qui substituí el seu pare dins la institució dels Menestrals del Torró.