La Fira més dolça

La Fira més dolça

La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra és un certamen de referència en el calendari firal català, que se celebra el segon cap de setmana d’octubre. Nascuda l’any 1988, a redós d’un mercat del torró, ha evolucionat fins a convertir-se en un punt de trobada del món del dolç i del producte agroalimentari de qualitat, on el torró i la xocolata a la pedra, dos productes puntals de l’economia d’Agramunt, en segueixen sent l’emblema.

Una evolució cap a nous productes, serveis i propostes que han aconseguit situar el visitant en l’epicentre de la fira, fent que aquesta esdevingui una experiència palpable a través de tots els sentits; sabors, aromes, colors, textures i sons que impregnen de cap a cap la vila d’Agramunt. D’aquesta manera, a la fira de mostres, s’hi ha afegit un seguit d’activitats que permeten, d’una banda, una major interacció entre expositors i clients i, de l’altra, la possibilitat de conèixer de la mà de productors, cuiners i pastissers aliments i noves tendències culinàries i alimentàries.

En aquest sentit, la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra disposa de dos espais diferenciats: l’Aula del Gust, situada al pavelló del dolç, i l’Aula del Tast, al pavelló gastronòmic. Per la primera, passen des de fa anys, els millors professionals de la cuina i la pastisseria amb l’objectiu d’atansar el seu mestratge darrere els fogons al públic de la fira, mentre que l’Aula del Tast està destinada al productor de proximitat, per tal que expliqui i ofereixi tastos al visitants.

És en el pavelló del dolç on els torronaires i xocolaters d’Agramunt mostren les seves darreres propostes encaminades a convertir el torró en uns postres presents a taula durant tot l’any. Una innovació que no oblida els orígens, un torró, emparat per la IGP d’Agramunt i que a la fira disposa de l’Espai de la Cuita, on es fan demostracions en directe de la tradicional cuita del torró amb degustacions per a tots els assistents.

Més enllà dels pavellons la fira es viu al carrer. Al llarg de tot el cap de setmana, hi ha parades d’artesania i agroalimentació pels carrers que porten al centre històric, portes obertes al patrimoni històric i cultural, activitats per als més petits a l’Espai Cuinetes i música en viu a les Foodgonetes. És en aquest darrer espai on el visitant trobarà un moment de distensió, per seure, menjar o beure, tot gaudint de músics emergents de l’escena catalana.

No ho dubteu i visiteu la Fira el segon cap de setmana d’octubre!