Aula del Gust
L'Aula del Gust és un espai ubicat dins del Pavelló Dolç on s'hi fan demostracions de pastisseria en directe i tastos guiats de productes dolços.
Per aquest espai passen anualment pastissers, cuiners i xocolaters de reconegut prestigi i també és l'espai on els torronaires d'Agramunt presenten les novetats de la temporada.
Consulteu la programació d'aquesta edició i degusteu la millor gastronomia dolça del moment.
Dissabte 8 d’octubre
11:30 – 12:30h -Torrons i xocolata amb els joves pastissers Arnau Arboix i Josep Esturí (Taula dolça-Associació de pastissers d’Osona). Taula Dolça és una associació de recent creació que reuneix a pastissers, xocolaters i cuiners de postres de la comarca d’Osona. Taula Dolça, presentarà i tastarem una versió del Torró d’Agramunt en forma de pastís i un divertit bombó elaborat amb xocolata a la pedra.
Reserva tiquets: https://www.entrapolis.com/entrades/torrons-i-xocolata-amb-els-joves-pastissers-arnau-arboix-i-josep-esturi-taula-dolca-associacio-de-pastissers-dosona
13:00 – 14:00h- Torrons Vicens: col·lecció 2022. En companyia del prestigiós pastisser David Gil, ens endinsarem i tastarem les noves creacions de Torrons Vicens i ens mostrarà com fer algunes postres sorprenents amb torró.
Reserva tiquets: https://www.entrapolis.com/entrades/torrons-vicens-coleccio-2022
16:30 – 17:30h- Cuina de postres amb Torrons Fèlix. El torró és un producte cada vegada més present a la proposta dolça de molts restaurants. Zoé Valero i el Restaurant Celler de Montsonís ens mostraran les moltes possibilitats del torró a la cuina dolça.
Reserva tiquets: https://www.entrapolis.com/entrades/cuina-de-postres-amb-torrons-felix
18:00 – 19:00h - Torrons Àngel&Lluch amb caves i vins Parés Baltà. Torrons, caves i vins són probablement els productes més representatius del Nadal. En aquest tast gaudirem de l’essència i passió pel natural amb els torrons Àngel & Lluch d’Agramunt i els caves i vins ecològics i biodinamics del Celler Parés Baltà al Penedès
Reserva tiquets: https://www.entrapolis.com/entrades/torrons-angellluch-i-caves-pares-balta
19:30 – 20:30h - El torró d’Agramunt i la Xocolata a la Pedra a la cuina amb Arnau París (Torrons Virginias). Arnau París és un dels cuiners de moda, participa setmanalment al programa Cuines de Tv3 i lidera projectes gastronòmics singulars. Arnau París ens mostrarà receptes fàcils per poder fer a casa amb el Torró d’Agramunt i la Xocolata a la Pedra.
Reserva tiquets: https://www.entrapolis.com/entrades/el-torro-dagramunt-i-la-xocolata-a-la-pedra-a-la-cuina-amb-arnau-paris-i-torrons-virginias
Diumenge 9 d'octubre
11:30 – 12:30h - Reaprofitament a la cuina de postres amb Eva Feliu, Aürt Barcelona (*). Tot i la seva joventut, Eva Feliu és una reconeguda cuinera de postres. Responsable de la cuina dolça de l’Aürt Restaurant de Barcelona, un establiment amb una cuina molt essencial i a on la sostenibilitat és un valor molt important. Us imagineu unes postres elaborades amb el pinyol d’un nespre?
Reserva tiquets: https://www.entrapolis.com/entrades/reaprofitament-a-la-cuina-de-postres-amb-eva-feliu-de-laurt-barcelona
13:00 – 14:00h- Xocolata Jolonch. De la mà de Maria Fidalgo, descobrirem les noves xocolates amb probiòtics Di&Vi, un concepte creat pel Campió del Món de Pastisseria Jordi Bordas i l’especialista en salut Xevi Verdaguer, amb la garantia de qualitat de Xocolata Jolonch
Reserva tiquets: https://www.entrapolis.com/entrades/xocolata-jolonch-tast-de-noves-xocolates-amb-probiotics-divi
16:30 – 17:30h- Tast de torrons Roig i vins de la DO Costers del Segre. Des de l’any 1922, la família Roig elabora torrons de qualitat de manera artesana i tradicional a la vila d’Agramunt. La DO Costers del Segre, la configuren un conjunt de 7 territoris a la llera del riu Segre i el Pirineu de Lleida.
Reserva tiquets: https://www.entrapolis.com/entrades/tast-de-torrons-roig-i-vins-de-la-do-costers-del-segre
18:00 – 19:00h- Bean to bar, tancant cercles amb el cacau Joan Baixas, Amazing Chocolate. De la mà de Joan Baixas, expert pastisser i xocolater de Barcelona, coneixerem el concepte “Bean to Bar”, una manera d’entendre el conreu, la compra i el tractament del cacau en origen, i tastarem xocolates elaborades amb cacaus singulars i de diferents orígens.
Reserva tiquets: https://www.entrapolis.com/entrades/bean-to-bar-tancant-cercles-amb-el-cacau-amb-joan-baixas-damazing-chocolate
19:30 – 20:15h- Torronaire d’Honor 2022, presentat per Pep Palau. El Torronaire d’Honor és l’acte estel·lar de la Fira del Torró d’Agramunt. És el moment en què la figura dels Torronaires d’Agramunt adquireix la dimensió històrica que mereix. És el moment en què s’enalteix l’ofici de torronaire, atorgant el títol més preuat i esperat de l’any, el de Torronaire d’Honor.
Amb la presència de l’alcaldessa d’Agramunt i de les autoritats locals i comarcals, els Torronaires d’Agramunt celebren l’acte més lluït del calendari anual.